Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
mancera-intense-cedrat-boise.png

Bugün çok sıcak hava, bende Mancera intense cedrat boise tercih ettim. Şu ana kadar hiç yormadı beni, güzel güzel yayılıyor. :giggle:

Jari

Nüans Avcısı
Geranium pour monsieur

Nane-sardunyanın başı çektiği hafif karanfil ve odunsu dokunuşlarla yeşil, ferah ve baharatlı bir koku. Okyanus ve dağ esintisini de anımsatan iç açıcı ferah bir yapısı var. Buna sadece diş macunu veya naneli şeker demek kokuya haksızlık olur. Evet anımsatıyor ama o kadar basit kokmuyor.
Şekerli meyveli sakız veya duş jeli gibi kokmadan, sıcak yaz günleri bunaltıcı havayı kırıp insana huzur veren bir koku. 10/10

asaid

Esans Keşfi
french lover

acı yeşilli soğuk misk/sedir. melek otunun referans ve cüretkar kullanımlarından. bu kadar zor bir notayı çok bastırmadan iyi bir seven kitlesi oluşturabilmek de ayrı bir meziyet. bunu seven çiğ çimen yeşillilerden Vetta ve Victrix, daha pudralılardan PdE Vetiver Bourbon da sever.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Bortnikoff Musk Cologne
Gayet dogal narenciyeler ve ortada guzel ciceksi tinilar ve harika bir misk kullanimi.. yazin icin uygun olsa da yine de genel begeniye uygun degil.. fazla kacirmisim 5 fis ile.. evde tepkilere sebep oldu 😂

Son düzenleme:

Makedon

Nüans Avcısı
french lover

acı yeşilli soğuk misk/sedir. melek otunun referans ve cüretkar kullanımlarından. bu kadar zor bir notayı çok bastırmadan iyi bir seven kitlesi oluşturabilmek de ayrı bir meziyet. bunu seven çiğ çimen yeşillilerden Vetta ve Victrix, daha pudralılardan PdE Vetiver Bourbon da sever.
Bu parfüm sence Bourdon mu yoksa Ellena mı?

Makedon

Nüans Avcısı
Bu sıcaklarda klasik kolonyalar, klasik kolonya kompozisyonlarının parfümleştirilmiş halleri ile yeryüzündeki herhangi bir materyalin; ... kolonyası şeklindeki işleri dışındaki herşey zulüm geliyor. Bugün de Eyüp Sabri Tuncer'den Havaii Ananas adlı meyveli H24 kafası kolonyayı sürünüyorum. Ananas deyince büyük bir heyecanla aaaaa Aventus kolonyağı laaa dediğinizi ta buradan duydum değil.

asaid

Esans Keşfi
Bu parfüm sence Bourdon mu yoksa Ellena mı?
Ellena. ama pierre bourdon tarzına aşina değilim aklımda onu tanımlayacak tutarlı bir şema yok. muhtemeldir ki ellena'nın malleye daha önceden yaptığı Angelique'..a bakıp modifiye etmiş olabilir. yine de Kouros'u saymazsak denediğim 6-7 işinde en rahat okunan menekşe ve onunla bağlantılı moleküllerdi. burada eski işleri ile pek bir bağlantı kuramadım.

Jari

Nüans Avcısı
Vetiver tonka

Kendisiyle tanışıklığım 2 yıldan fazla ama kokuyu yeni yeni tam olarak benimseyebildim. Daha önce de kötü demesem de benim için eh işte bir kokuydu. Vetiverin köksü, topraksı, çiğ halinin tonka fasulyesi ve bir takım tatlı akorlarla sarıp sarmalanması ile sevilebilir ve farklı bir vetiver yorumu elde edilmiş. Yarı gurme bir yanı da var ama tatlılık boğucu değil dozajı yerinde. Kağıt üstünde, hatta koklayınca bile ilk başlarda basit kokabilir ama kendi içerisinde kompleks bir yapısı var. Ustaca hazırlanmış bir karışım tek kelimeyle harika.

Msurhakd

Yönetici
Yönetici
Yönetici
french lover

@asaid
Vetta yi merak ettim.. Victrix de notlarimda var bir turlu deneyemedim hala