Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

Makedon

Nüans Avcısı
Aldebaran;
Bazı eklenti ve çıkarımlarla çok küçük nüans farklılıkları yakalanarak servis edilmiş daha minimalize ve temiz bir Tubereuse Astrale. Son 5-6 yılın yeniden yükselen değeri ve parlayan yıldızlarından biri olan sümbülteber çiçeğinin bir adamın elinde nasıl yok edildiğine canlı canlı şahitlik ediyoruz. Zaten bu yıllar içindeki hem ana akım hem de niş ve artisan sümbülteber işleri oldukça trendy, jenerik, ucuz, vasat ve estetikten yoksun. Muhtemelen dırzo/qhezo akımının hem materyalci hem de mutfakçı isimleri Jordi Fernandez, Maurice/Carbonnel ve Bisch gibi yön vericiler yok olup gitmedikçe çok daha acınası işler daha acınası mecralarda çok daha acınası tipler tarafından pompalanır olacak.
Sonuç olarak başarısız, tiksinç ve yıkıntı bir Nuit de Bakelite girişimi olarak değerli vaktimi koklayış olarak çalamasa bile şu yazıyı yazdırmakla çalan iğrenç, içi boş fakat tersi yönde gürültüsü fazla olan bir rezil sümbülteber olarak buradaki yerini alıyor ve bendeki olmayan yerine hızlıca veda ediyor.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Amouage Opus VIII

başlangıç tatlı jöleli çok hoş bir beyaz çiçeksi. boğuk değil, kararında güzel bir ferahlık ile sunulmuş. ilerledikçe dengeli bir safran/amber ile daha kırmızı tonda. tatlı amber akoru 1888'i andıran türden yumuşacık. baştan sona çok karmaşık ve sıcak olmadan tatmin edici derinlikte doğal bir oryantal kaliteye sahip. yoğun bir safran yok ama hiç olmasa daha da iyiymiş.

asaid

Parfüm İzleyicisi
ELdO Spice Must Flow

saffron must flow olmalı. çok metaliğe kaçmadan tatlı, doğal bir safran sunumu. ilerledikçe az bir sıcak amber, gül ve deri. pek sevmedim ama safran severlere denemelerini önerirdim. bu seviyede baskın hissedilen safran beni hep yoruyor ama sentetiklerin doğru kullanımı ile bir şekilde dengelenmiş. belirgin bir gül/safranı olan birçok işe benzetmek mümkün ama burada kompozisyonun alışılagelenden hafif tutulması çoğu benzerine göre kullanımı kolaylaştırmış.

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
OJ... ORMONDE MAN EDP

OJ nin kokularini ozellikle Montabaco yu cok beğeniyorum.. Ormonde Man i de begenecegimi düşünerek denedim ama.... Acilisinda akide sekeri ( limon yagi ve lavanta karisimi) yiyormus hissini alinca cok sasirdim ve bu his koku kuruyana kadar devam etti ... Değişmesini bekledim ama koku dümdüz ilerledi hooop silindi gitti.. Hicbir ozelligi, karakteri olmayan bir koku ... Kolonya gibi bisey...

T.TERENZİ... Adhill

Hoşuma gitmeye gitmeye uzun uzun kokladim benzettigim kokuyu bulana dek.. Niye beğenmediğimi hatta midemi kaldırdigini da benzettigim kokuyu bulunca teyitlemis oldum.. Bana sorulan her ortamda hatta bir amatör koku sever olarak parfumorlerin yaninda dahi direk agri kesici Bengay merhemi gibi koltuğunu soylemis biri olarak gerçekten begenmedim.. Lancome Hypnotic Poison ın, notalar arasi daha yumusak gecisli ve kaliteli hali..

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Makedon

Nüans Avcısı
Oud İndochine;
Amcası Russian Adam ve babası Dmitry Bortnikoff'un izinden giden Maksim çocuğun projesi Maksim Perfume. Çok fazla sıçıp batırmasın ve zarara yol açmasın diye yanına daha önce diğer platformda sözünü ettiğim; indie artisan alemlerin garip botanikçi/eczacısı Rajesh Balkrishnan verilmiş.
Oud İndochine oldukça mükemmel ve gerçekçi şifalı otlar ve baharatlar şeklinde şölen gibi bir açılış yaptıktan sonra oldukça balzamik yapıda sıcak çikolatalı, kahveli ve kirli - dumanlı bir uda evriliyor. Herşey çok hızlı, değişimler kısıtlı ve ömür yeterli.
Materyal kalitesini ölçmek, materyali anlamak ve izlemek açısından koklaması oldukça keyifli fakat kompozisyon olgusu ile parfümün giyilebilirliği açısından da bir o kadar keyifsiz bir çalışma. Tıpkı çoğu Areej ve Bortnikoff işlerinde olduğu gibi.
Denediğim tüm Maksim işleri arasında tölere edilebilirliği bakımından en iyisi bu arada. Amber Balsam, Cafe Mystique ve Ambre de Noir konuşmaya değmez. Ancak Chypre du Grand; ağır civet ve misklerin ölü seviciliğine maruz kalan ve öleli zaten çok olmuş yasemin, ylang, nergis ve champaca cesetlerinin cansız performanslarına şahitlik etmek açısından koklanmalı deneysel açıdan.

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
CARTIER... DECLARATION D'UN SOIR

Bazi parfumleri koklar koklamaz midem dönüyor, bulanmaktan farkli gerçekten kasilma hissi oluyor... Bu kokuda beni oyle yapti... Cok sentetik geldi...Vintage kokularina benzeyen bir tavri var... Gül kokularini (belki 1 tane) sevmeyen biri olarak burdaki gül yorumunu da sevmedim.. Bu tavri ben Sisley Soir de Lune da hissetmistim .. Sisley daha tatliydi..

HERMES... ROCABAR

OYY... Normalde cok sert cok maskulen buldugum notalarin bu kadar hos ve etkileyici birlesimi beni mest etti... Ne kadar bir kokuyu maskulene eviren nota varsa Rocabar da mevcut... Selvi, sedir , paculi, kisnis, mese yosunu vs parfumu sert bi tavira sokarken amber hafif tatlilik ve benim sevdiğim dozda cekicilik katmis... Çok begendim...

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Amouage Decision

Biraz narenciyeli, pembe biber, mür ve buhur dan gelen reçineli ve tütsü vari bir hava Paçuli bol vanilya ,Quentin Bischten Amouage a farklı bir çizgi atmış yoğun ilkbahar ve sonbahara gidecek genel begeni işi

Son düzenleme:

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
Amouage Decision

Biraz narenciyeli, pembe biber, mür ve buhur dan gelen reçineli ve tütsü vari bir hava Paçuli bol vanilya ,Quentin Bischten Amouage a farklı bir çizgi atmış yoğun ilkbahar ve sonbahara gidecek genel begeni işi
Benzettiginiz bir parfüm var mi?

necfragrance

Moderator
Yönetici
Moderator
Tsk ederim.. Hic bilmediğim kokulari tarif ile cok anlayamıyorum bildiğim bir koku uzerinden algilamak daha kolay oluyor...

Ne demek rica ederim. Quentin Bisch tarzı olmuş biraz Amouage çizgisi buhur ve mür reçineler koku başlangıcından temele kadar devam ediyor yoğun bir koku şişe rengi aldatıcı biraz yazlık gibi dursa da

Makedon

Nüans Avcısı
LV L'immensite;
Parfümde hoşuma giden taraflar da var hoşuma gitmeyen taraflar da. Hoşuma giden tarafları 70, 80, 90 ve biraz 2000'lerde doyurucu şekillerde kokladım. Hoşuma gitmeyen tarafları ise ne 70'ler, ne 80'ler, ne 90,lar ne de 2000'lerde koklamadım.
En babalarını kokladığım baharatlı berber dükkanı, akdeniz aromatikleri veya oryantal fujer kimliğimsiliği hoşuma gitti. Kalan devasa metalik his ve total kompozisyoncuksuluk ise rezillik ve kepazelik.
Ezbere söylenen bir lakırdı var: LV, çok doğal ve çok kaliteli materyaller kullanarak sevilmesi kolay ve güzel parfümler yapıyor.
Ben ise şunu diyorum: LV, oldukça realistik ancak ucuz bir narenciye akoru altına olabilecek orta alt fiyat skalasındaki sentetikleri döşeyerek parfümler çıkarıyor. Lüks segmentin, bünyesindekilerin ve takipçiler hiyerarşisinin en tepesindeki tiran olduğu için de tüm imkanları seferber edip bu lüks ve sahip olunca özdeşleşme psikolojisi vandalizmini en harika şekilde uygulayarak bu parfümleri yere göğe pompalıyor.
Parfümeri tarihine kattığı en iyi şey pompalama becerisi hepsi bu. Sıvıların hakettiği yer ve değer ise bir diğer dizaynır olan Zara Sunrise on the Red Sand Dunes...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
LV L'immensite;
Parfümde hoşuma giden taraflar da var hoşuma gitmeyen taraflar da. Hoşuma giden tarafları 70, 80, 90 ve biraz 2000'lerde doyurucu şekillerde kokladım. Hoşuma gitmeyen tarafları ise ne 70'ler, ne 80'ler, ne 90,lar ne de 2000'lerde koklamadım.
En babalarını kokladığım baharatlı berber dükkanı, akdeniz aromatikleri veya oryantal fujer kimliğimsiliği hoşuma gitti. Kalan devasa metalik his ve total kompozisyoncuksuluk ise rezillik ve kepazelik.
Ezbere söylenen bir lakırdı var: LV, çok doğal ve çok kaliteli materyaller kullanarak sevilmesi kolay ve güzel parfümler yapıyor.
Ben ise şunu diyorum: LV, oldukça realistik ancak ucuz bir narenciye akoru altına olabilecek en b.ktan orta alt fiyat skalasındaki sentetikleri döşeyerek ortaya trrak gibi parfümler çıkarıyor. Lüks segmentin, bünyesindekilerin ve takipçiler hiyerarşisinin en tepesindeki tiran olduğu için de tüm imkanları seferber edip bu lüks ve sahip olunca özdeşleşme psikolojisi vandalizmini en harika şekilde uygulayarak bu trrak gibi parfümleri yere göğe pompalıyor.
Parfümeri tarihine kattığı en iyi şey pompalama becerisi hepsi bu. Sıvıların hakettiği yer ve değer ise bir diğer dizaynır olan Zara Sunrise on the Red Sand Dunes...
Tam Makedon tarzi bir yorum... Sizden ogrenecek cok sey var... Ama kullan gec kafasındayim artik... Cunku kokular ozgun değil ve birbirine cok benziyor... Sanat degil ekonomi onemli ve bu yuzden bircok sey vasat... Siradan ... Kalitesiz... Duygularimiza hitap eden kalmadi hersey yapay ve uçucu..

Makedon

Nüans Avcısı
Tam Makedon tarzi bir yorum... Sizden ogrenecek cok sey var... Ama kullan gec kafasındayim artik... Cunku kokular ozgun değil ve birbirine cok benziyor... Sanat degil ekonomi onemli ve bu yuzden bircok sey vasat... Siradan ... Kalitesiz... Duygularimiza hitap eden kalmadi hersey yapay ve uçucu..

Estağfurullah @Sparfume ben de hala öğreniyorum.
Sanat ve ekonomik gerekçeler hakkında dediklerinize katılmakla beraber sadece parfüm özelinde değil hayatın hemen her alanındaki kolaya kaçma, hızlı tüketme, tüketilenin tüketen ile beraber kalitesizleştirilmesi, nitelik-nicelik dengesinin terse dönüşü, derinleşme zahmetine katlanamama, bunu marifet belletme ve böylelikle yüzeyselleşmiş tek tip insan/toplum modeli dayatması ile diğerlerinin?! ayrıksılaşmış/tehlikeli lanse edilmesi ne yazık ki böyük poroblem.

Kangal58

Esans Keşfi
Xerjoff renaissance

Acıya yakın limonlu, mandalina kabuğu, kokunun her katmanında olan nane ve notalarda yok ama bana bolca çay ve çiğ çay yaprağı varmış gibi geliyor.

Açılışı narenciye patlaması yaşattıktan sonra koku biraz yeşilimsiye kaçıyor.

Jari

Nüans Avcısı
Angelique noire

Baştaki melekotu armut uyumu çok iyi. Melekotu armudun tatlılığını kırmış armutta melekotunun yeşil köksü havasını daha sevilebilir kılmış. Bir süre sonra devreye giren vanilya ise çok tatlı, yapış yapış değil. Bir de notalarında yazmasa da iris hissettim kokuda.

Genel olarak yeşil, vanilik, pudralı ve tatlı bir koku.

Makedon

Nüans Avcısı
Angelique noire

Baştaki melekotu armut uyumu çok iyi. Melekotu armudun tatlılığını kırmış armutta melekotunun yeşil köksü havasını daha sevilebilir kılmış. Bir süre sonra devreye giren vanilya ise çok tatlı, yapış yapış değil. Bir de notalarında yazmasa da iris hissettim kokuda.

Genel olarak yeşil, vanilik, pudralı ve tatlı bir koku.
Bu parfümden amansızca muz kokusu alınca yıkılmıştım. Süsen doğru 👍 ama muzlu ruja eyvallah desem de rujlu muz beni aşar.

Makedon

Nüans Avcısı
Dün Bülent abiyle takılırken eski adıyla Une Nuit a Bali yenisiye Une Nuit Nomade parfümlerinden bilmediklerimi kokladım. Yıllar evvel Suma başta olmak üzere 4-5 referansıyla yollarımız kesilmişidi şimdi de bilmediklerimizle şeyeyledik.
Markanın bazı referanslarının çıkış yılı ile alakalı rakipleri karşısındaki ve ülkeye geliş anı ile ilgili de buradaki algı karşısındaki şansı biraz sıkıntılı olsa da hemen hemen her çalışması eski ekole selam çakarak güzel materyallerle işlenmiş. Çok fazla risk almadan da akıcı ancak dolu diyebileceğim üzmeyen şeyler çıkmış ortaya.
Misal Ambre Khandjar ile Ambre Nuit'i terazinin kefelerine koysam Khandjar net ağır basardı fakat uzaktan akrabası ve yol göstericisi düz Ambre Nuit ve yakın akrabası düz olmayan Esprit arasında kalışı ve fakat fiyat avantajı da düşünülünce bu tarzı sevenler için biçilmiş kaftan. Ayrıca erik kullanımı şahane.
Estrella de la Manana mesela Lutens'in yanlış Araplaşmış Ecrin de Fumee'sinden bir yıl sonra değil de önce çıkmış olsaymış tozu dumana katarmış. Bu haliyle bile özellikle yanık kirliliğiyle üzgünüm ama Serge'ye defalarca tercih edeceğim çalışmanın güncel karaktersiz odun/amberli vıcık gurman olmaması da artı puan.
Ancak asıl değinmem gereken ve yazıyı yazmamı sağlayan parfüm: Chemin d'Amande.
Yine Serge'nin Louve ve Rahat Loukoum'una çokça göndermelerde bulunan bu çiçekli marzipan miskinde yine çok güçlü bir şekilde Bois Farine ve Bois des İles odunları da mevcut. Tatlılık enfes 👌 özellikle benzaldehyde doz aşımı ve bunun başka notalarla yarattığı kırmızı öksürük şurubu yapışkanlığından eser yok. Vanilyası oldukça oturaklı. Krem kahve renklerin hakimiyetindeki parfüm hem sevecen ve sarmalayıcı hem de iştah açıcı ve dikkat çekici. Fakat gel gelelim herhangi birinin üzerinden kesinlikle almak istemeyeceğim ancak kendi üzerimden saplantılı vaziyette gelmesini çok istememe rağmen ne yazık ki yanlış zamanda karşılaşmamızdan dolayı ona tam not verip yavaş yavaş uzaklaşarak, uzaklaşırken de ardıma da birkaç kez bakarak ve kendisini çok severek ona veda ettim.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Dis-1 Decay

paslı demirli yeşillik ve yanık kapkara bir kimyon/kust tozu. Rake & Ruin ve Lita'dan daha kullanışlı, bir alt perdeden yıkım ve çürümenin uğursuz kokusu. Nu Be Sulphur ve Ephemera Bass benzer kurulumu arka planda daha saydam işleyenlerden.

Dis-2 Concrete

lastik balon, ferah menekşe/salatalık, havuz terliği ve plastik odunlar. notalarda yok ama mürün yanında biraz safran ve samansı bir hissi de var. hafiften Zagorsk'u andırdı.

Dis-3 Paradox

uzak koklamada ince tozlu tatlı bir kaşmir/paçuli. yakından plastikli ferah bir salatalık/menekşe. garip olsa da sevilebilir ve özgün bir çelişki.