Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
CACHAREL... NEMO

Dekantlar arasinda buldum denedim... Cacharel kokularini cok severim hatta bir cok Niche kokudan daha ozgun ve kaliteli bulurum.. Nemo ilk sıkıldığı anda traş köpüğü gibi kokuyor, oldukca da keskin... Bu his tum koku kuruyana kadar devam ediyor.. Kurumaya yakin bol lavantali eksimsi havaya odunsu tatlimsi bir hava ekleniyor... Bu zamandan sonra zaten bugun melankolik halim iyice yogunlasiyor ve gozyaslarimi tutamaz hale geliyorum cunku babam gibi kokuyor heryer... Eskilere gidiyorum... O guzel gunlere... Cooook uzakta kalan gunlere....

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
AMOUAGE... GUIDANCE

Bu ne Allah askina... "Param var ama zevkim yok.. Gectigim heryer koksun wawww ne havali hatun" densin diyen sonradan gorme, egitimsiz birikimsiz, zengin koca bulmus kezban kokusu... Ne kadar tatli nota varsa hepsini bi siseye doldurmuslar nasil olsa anlamazlar diyip satışa cikarmislar... Bildigin Arap kafasi... Midem kalkti yeminle.. iyiki kagittan kokladim...

asaid

Parfüm İzleyicisi
Angelos Apres Cologne

citrusu bol serin bir neroli kolonyası. marka içinden Fougeriste de bu alanda fena değildi ama ilerledikçe serinlik yerine kremsilik veren yasemini fazlaydı. burada beyaz çiçeksilik arka planda. limon otu/petitgrain önde, hafifçe kirli, canlı, soğuk yeşil bir efekt ve topraksı az bir rutubet var. benzeri çok ama güzel bir aroma.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Kerosene Blackmail

beklediğimden sıradan tatlı labdanumlu yanık odunsu. çok denenmiş bir kurulumun Woodcut gibi en basite indirgenmişlerinden. sadeliği hariç benzerlerinden ayırıcı pek özgün bir nüans hissetmedim. bu cinsten daha kimlikli olanlardan az hayvansalı Dev#1, hafif pudralısı Dev#4, yapay çileklisi Cape Heartache, sert odunlusu Gristmill, çiğ yeşillisi Arso, kuru katranlısı A City of Fire, koyu çam reçinelisi Holy Mountain...

asaid

Parfüm İzleyicisi
Atelier Flou Katana: başta sabunsu temiz miskli, jenerik ferahlıkta bir koku. ilerledikçe yüzeysel servi yeşili ve metalik/odunsuluk arasında soğuk baharatlı tarafı bir kimlik katsa da yumuşayana dek 1-2 saat burun tırmalayan sentetik bir hissi var. old-school ve daha doğal hali Orlane Derrick.

Chanel Allure Homme: kremsi tatlı aromatik citruslu duş jeli ferahlığı. modern tatlı kısım çıksa tam 90 lar freshiesi.

Chanel Allure Homme Edition Blanche: aromatikleri orijinale göre indirgenmiş, ekşi bir limon baskın. benzer kremsi tatlı yönü yine var. ferahlığı daha kolonyavari ve ışıltılı.

Montana Parfum d'Homme: üstüne karanfilli tütün dumanı çekilmiş güzel bir fujer. bir parça dindikten sonra hissedilen arka plandaki aromatiklerin zenginliği mest edici. baharat dokusu Orlane Derrick ile benzer hissiyatta ve sert ama aromatik yönde 80 nesli gibi çok dolu.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Fiele Vetiveria

açılışta az bir citrus var ama geneli çok güzel yeşil bir vetivere eşlik eden hafif boozy hisli yağlı bir kakao/tonka ve temiz misk. ince, kremsi bir aroması var. çarpıcı değil ama orijinal ve pürüzsüz. Serge Vetiver Oriental ve ELdO Fat Electrician ile uzaktan akraba olabilir.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Parfum d'Empire Yuzu Fou

başta müthiş ekşi bir citrus bombası. ilerledikçe çok yumuşamadan dengeli tatlılıkta az bir şeftali/narenciye suyu ve ferah naneli sabunsu yeşili ile sulugöz sakızı misali hem göz hem de ağız sulandırıcı. çoğunluğu citrus olmasına rağmen öyle tipik bir kolonya saydamlığı yok. Azemour gibi usta işi ele alınmış yeterli özgünlükte çok iyi bir citrus.

Makedon

Nüans Avcısı
Parfum d'Empire Yuzu Fou

başta müthiş ekşi bir citrus bombası. ilerledikçe çok yumuşamadan dengeli tatlılıkta az bir şeftali/narenciye suyu ve ferah naneli sabunsu yeşili ile sulugöz sakızı misali hem göz hem de ağız sulandırıcı. çoğunluğu citrus olmasına rağmen öyle tipik bir kolonya saydamlığı yok. Azemour gibi usta işi ele alınmış yeterli özgünlükte çok iyi bir citrus.
Bu parfümdeki, hastalandığımda içtiğim nane limon ve o nane limonu içtikten sonra vücudumdan dışarı çıkan hastalıklı nane limon teri ile nane limonlu ve gripli ağız kokusu hissi beni yeniden hasta ediyor. Ben de o hastalık anlarımdaki bu döngüyü mazoşizmle birleştirip sürekli tekrar ediyorum ki direncim artsın. Nane limon içip iyileşir gibi oluyorum sonra tam o oluyorum hissini hayır olmadın diye terbiye etmek için Yuzu Fou koklayıp yeniden hastalanıyorum.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Bu parfümdeki, hastalandığımda içtiğim nane limon ve o nane limonu içtikten sonra vücudumdan dışarı çıkan hastalıklı nane limon teri ile nane limonlu ve gripli ağız kokusu hissi beni yeniden hasta ediyor. Ben de o hastalık anlarımdaki bu döngüyü mazoşizmle birleştirip sürekli tekrar ediyorum ki direncim artsın. Nane limon içip iyileşir gibi oluyorum sonra tam o oluyorum hissini hayır olmadın diye terbiye etmek için Yuzu Fou koklayıp yeniden hastalanıyorum.
yorumlarda da hep ince bir kirlilikten bahsetmişler. eau d'hermes bağlantısına kadar gitmiş bu ilişkilendirme hatta. ben pek hissetmedim ama çoğu kişi algıladığına göre birşeyler var.

asaid

Parfüm İzleyicisi
Comme des Garçons Zero

sabunsu/kremsi temiz pudralı bir sandal/misk. ilerledikçe odunsuluk biraz pürüz kazanıp az tatlı, vanilinli bir vetiver/sedir/amyris tarafına kayıyor. gül pek hissetmedim. başta Profumum Roma Olibanum'un, ilerledikçe Bleu Noir/Eau des Baux cinsinin saydamlaştırılmış hali. CdG Zero'yu "... sadeliğin radikal bir ifadesi" olarak sunmuş. gerçekten sade ve şık fakat diğer yönden sıkıcı ve alışıldık. 2000 başlarında çıksa minimalistik odunsu temsilcilerinden olurmuş fakat çıkışı 2022. artık çokça örneği bulunan, hatta haddinden fazlasıyla geçmiş ve minimalistik ile kolaycılık arasında ayrım yapamayan bu tayfaya geç katılmış gibi görünse de birçok kokusuyla öteden beri bunu layıkıyla yapabilen öncülerden. fakat sunduğu sadelik çoğunlukla buradaki gibi (dönemine göre) tanıdık bir iskelet veya yüzeysellik değil; ya alışılmadık oranlar, ya yeni moleküller ya da ilginç bileşimlerle farklı bir estetik veya bozunum arayışında, bazen yenilikçi, bazen alaycı, basit olsa da eğlenceli ve akılda kalıcı bir sadelik.

Kangal58

Esans Keşfi
Roja - ocenia

Forum spliti sağolsun bu fiyata roja denedik :D

İris seven arkadaşlara çok güzel bir yazlık parfüm olmuş. açılışta bolca narenciyeye eşlik eden iris ve notalarda yazmasada bana marine hissi veriyor. Lüks bir koku bolca koku geçişi yaşatıyor

asaid

Parfüm İzleyicisi
Jacques Bogart Witness

açılışta doksanların açık maviye çalan klasik nane ferahlığı yüze vuruyor. sonrasında tarçın ve ıtırın öne çıktığı bir koku fakat arka planda yeşil aromatikleri ve tütsülü odunsu baharatları ile derin bir aroması var. Derrick biraz tatlandırılıp Giorgio Red tarzı ile işlense yaklaşık bu olur. bu kadar kompleks değil ama güncellerden Nicolai Amber Oud da bana benzer havayı veriyor.

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
OJ.. MONTABACO INTENSIVO

Montabaco yu ilk denediğimde (uzun zaman once) cok etkilenmistim ve icindeki isoE yapay notanin bunu sagladigini öğrenmiştim... Birçok kokudan farklıydi hala da oyle ... Hala beni cok etkiler... Montabaco ne kadar maskulen ise İntensivo da ayni tavırda olan daha tatlimsi daha unisex olmus.. Ama yine de maskulen egimli bir unisex... Ancak artik ben de kullanabilirim... Cok beğendim...

asaid

Parfüm İzleyicisi
Serge Lutens La Religieuse

yasemin var ama daha çok pudralı meyvemsi bir ylang-ylang, belki az bir de nergis. çiçeklerinin hafifçe çürümeye yüz tutmuş indolik bir yönü de var ama tatlı allık pudrasıyla bastırılmış. ilerledikçe olibanum tarafı belirgin ama öyle ciddi bir tütsü efekti yok. belki la religieuse mondaine denilebilir. dindar bir rahibe için fazla laubali.

Kangal58

Esans Keşfi
Düşünceler beni üzdü 🥲 oysaki ben severek kullanıyordum. Bana derin karanlık ve güzel geliyordu kokusu.
Normal versiyonunu denetikten sonra (van exstasxy) fikrim bir nebze değişti. Van py rhum karanlık tarafı çok güzel olduğu için diğer kısımları göz ardı edilir ve kullanılırmış

asaid

Parfüm İzleyicisi
Le Labo Vetiver 46

beyaz sabunsu, isli yeşilli hoş bir vetiver. odunsu tarafı çok yumuşak, sabunu da gerçekçi, temiz ve yağlı bir hissiyata sahip. ilerledikçe yeşili Vetiver Gris ile az çok benzer tarzda fakat daha yanık ve kuru bir fındık koçanı külü var. az bir narenciye var gibi ama daha aromatik olsa iyi olurmuş. eksik, basık ve kasvetli hissettirse de pürüzsüz ve kaliteli.

Kangal58

Esans Keşfi
Joop homme sumer ticket

İsmi yüzünden daha yazlık versiyonu olduğunu düşünüyordum ardından notalara baktığımda orjinaline aşırı benzediğini gördüm ilk sıktığımda evet bu orjinaline %80 benziyor çok minik farklılıklarıysa sanırım bu bi tık daha hafif ve açılışta bergamot kokuyu daha yazlığa çevirmeye çalışmış ama bence yazın zor sıkılır (joop homme yi çok seviyorum bunuda çok sevdim)

asaid

Parfüm İzleyicisi
ELdO Dangerous Complicity

az pudralı, oje hisli sentetik bir çiçeksi. hafif bir paçuli/gül/iris var gibi ama pek doğal değil. rahatsız etmeyen saydam ve sıcak bir yapaylığı var. başlangıçta Opus V yi anımsattı ama onun kadar gösterişli devam etmiyor. ilerledikçe Tea Escape ve Remember Me ile benzer auralı, daha az pudralı.

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Joop homme sumer ticket

İsmi yüzünden daha yazlık versiyonu olduğunu düşünüyordum ardından notalara baktığımda orjinaline aşırı benzediğini gördüm ilk sıktığımda evet bu orjinaline %80 benziyor çok minik farklılıklarıysa sanırım bu bi tık daha hafif ve açılışta bergamot kokuyu daha yazlığa çevirmeye çalışmış ama bence yazın zor sıkılır (joop homme yi çok seviyorum bunuda çok sevdim)
Bende çok sevdim. Şişesi bende bitince haber edersiniz 🙂