Serge Lutens Fransız Niche parfüm markasıdır ama bay Lutens in doğu, özellikle Fas kültürune merakı herkez tarafından bilinmektedir. Bu merakı sayesinde çoğu parfümünde doğu ya ithaf vardır. Bu merak ve ithaflardan dolayı bu markayı birçok kişi arap doğu parfümü sanmaktadır. Konumuz Chergui ise bu markanın en başarılı hediyesidir. Açılışı kuru meyveler, amber, reçine ve tütsü ile oluyor. Müthiş ve vurucu başlangıcına bayildim. Orta notalarda başlangıçtaki efekte karanfil, hindistan cevizi ve tarçın ekleniyor. Hatta deri ve tütünde partiye katılıyor ve daha bir baharatlı hal alıyor bu arkadaş. Çok güzel orta notalarda. Başlangıcı ve orta notaları şenlik havasında adeta. Sonlarda ise parfüm sakinlesiyor odunsu notalar sandal ağacıyla birlikte bu arkadaşın frene basmasini sağlıyor. Chergui hiç süphesiz harika bir parfüm. Parfüm dünyasındaki saygınlığını kesinlikle hak ediyor. Tam bir baharat bombası ve kış parfümü. Durduğu yer çok üst basamakta. Niche (niş) markalarin parfümlerinin %95 ini sevmem. Fazlaca burun yirtan performanslari ve neredeyse tamaminin designer (dizaynır) markalarin kopyalarini yapmalari bakimindan sevemiyorum. Ama Serge Lutens i bu niş markalardan ayrı tutarim her zaman. Bu arkadaşı ilk defa deneyecek arkadaşlar parfümden pek bisey anlamayip klasik baharat diyebilirler muhtemelen. Bu parfümü deneme amaçlı sıktığınîzda Chergui yi dinleyin size ne anlatiyor anlamaya çalışın. Anladığınız anda bu arkadaştan kopamayacaksınız. Şakaya gelmeyecek bir parfüm. Siz onu sallamaz ve önyargılı davranırsanız oda sizi sallamaz. Çok lüks, derin, katmanlı, aristokrat, ne dediğini bilen tabanca gibi bir parfüm. Kalıcılığı gayet iyi, fark edilirliği ise ayrı bir ilginç. Ara ara kendini gösterip saklaniyor. Tam parfümüm kokmuyor dediğiniz anda kendini öylesine tatlı gösteriyorki, bu konuda çok gizemli bir arkadas. Büyülü bir masal gibi sanki.
Benim parfüme notum : 10/9.5
Benim parfüme notum : 10/9.5