Nishane Wulong Cha, adından da anlaşılacağı üzere çay temalı bir parfüm ama buradaki çay öyle yapay bir aroma değil; tam anlamıyla gerçek ve ferah. Açılışta mandalina, turuncu ve bergamotun enerjik, canlı aroması sizi hemen sarıyor, narenciyeler arasında o ilk sıkışta gelen baharatsı bir nota var. Ama asla baskın bir baharat kokusu değil çok hafif. Notalarına baktığımda litsea cubeba notasını görüyorum daha önce hiç dikkat etmedim bu notaya. O kadar taze bir dokunuş katmış ki bayıldım.
Orta notalarda öne çıkan oolong çayı ve hindistan cevizi, kokuya hem hafif kremamsı hem de doğal bir yeşillik havası veriyor. Buradaki çay hissi o kadar gerçekçi ki, bazıları çok çay gibi diyebilir ama bence bu parfümün en güçlü yanı da bu. Alışılmış sentetik çay kokularına hiç benzemiyor; canlı, sofistike ve dengeli.
Dip notalarda incir ve misk, parfüme tatlı ve yumuşak bir alt yapı kazandırıyor ama çok baskın olduğunu söyleyemem dengelemek için kullanılmış gibi; koku ciltte çok hoş bir şekilde kalıyor ama kimseyi rahatsız etmiyor. Yayılımı orta seviyede; yaz aylarında sıkıldığında hem ferah hem de yakın çevresini mutlu eden bir aura bırakıyor. Wulong Cha, yaz için mükemmel bir ferahlık ve doğal çay hissi sunan, dengeli ve sofistike bir parfüm. Sentetiklik yok, sadece gerçek ve canlı bir yaz parfümü keyfi sunuyor.