Ben bu parfümü denediğimde ilk açılıştan itibaren bambaşka bir karakter hissettim. Kyara tütsü açılışı gerçekten dikkat çekici; ne çok ağır ne de hafif, ama odada bir köşede tütsü yakılmış gibi mistik bir hava veriyor. Açılışı seven kesin çok sevecek, sevmeyen de ilk dakikada bana göre değil deyip bırakacak türden.
Ortalara geldiğinde kehribar, tonka ve paçuli devreye giriyor. Kehribar tatlı bir sıcaklık katarken, tonka işin kremsi tatlı tarafını dengeliyor. Paçuli ise çok baskın değil, ama derinlik veren o koyu topraksı hissiyle kendini belli ediyor.
Diplerde ise bence asıl güzelliğini gösteriyor. Vanilya ve deri uyumu çok şık olmuş; ne fazla tatlı ne de fazla sert, dengeli. Odunsu notalar, sandal ağacı ve vetiver birleşince parfümün sonu hem yumuşak hem de maskülen bir karakterle kapanıyor. Özellikle vetiver o yeşil/odunsu dokunuşu vererek parfümün fazla tatlıya kaçmasını engelliyor.
Performans konusunda ise hiçbir şikayetim yok. Kalıcılığı gayet iyi, sabah sıktığımda akşam bile tenimde hissediyorum. Yayılımı da özellikle ilk birkaç saatte gayet belirgin.
Özetle, Nuit d'Issey Pulse Of The Night biraz seçici bir parfüm. Herkesin seveceği bir koku değil ama denemeden almamak lazım. Eğer tütsülü, kehribarlı, tatlı-odunsu karışımları seviyorsanız çok hoşunuza gidebilir. Bence serinin en karakterli işlerinden biri.