Neler yeni

🍁İÇİMDEN GELDİ...

Sparfume

Parfüm İzleyicisi
BİZLER İCİN...
Farkli yerlerde farkli insanlariz.. Burda da bir varligimiz bir halimiz var... O yuzden bugunu ozel bir baslangic kabul ederek boyle bir başlık acmak istedim...
İcimizden gelen , siir gibi sozleri, hayatin akisindaki olaylari, soylemek isteyip icimizde tuttuklarimizi, ozel zamanlari paylaşmak adina...

Makedon

Nüans Avcısı
İyi bayramlar.
Bayramları hem seviyorum hem sevmiyorum. Sevdiğim kısmı nostaljisi ve şehrin az da olsa İstanbul özelinde kendini hatırlaması. Sevmediğim kısımları ise bunların dışındaki herşey ve yine İstanbul özelinde tüm bu boşalmaya rağmen şehrin kendine tam anlamıyla gelememesi.
Bayramların en önemli özelliklerinden biri de bana müthiş bir gözlem alanı olması. Yaşadığım yok olmuş bir orta sınıf ilçeden yine yok olmak üzere olan orta-üst sınıf çok uluslu bir lokasyona; alt sınıf bir bölgeden gelen taşıtları kullanarak işe geliyorum ve sonra yine aynılarıyla eve dönüyorum. Doğal olarak çeşit çeşit sınıftan çeşit çeşit Türk insanlarını ve dört bir yandan dünya insanlarını izlemek ve işim dolayısıyla da onlarla yakın temas muhattap olmak durumunda kalıyorum isteyerek veya daha da kötüsü istem dışı. Duraktan durağa demografik yapının ve davranış biçimlerinin tiplerle beraber kısa sürede büyük değişimler gösterdiği düz İstanbul'da bayramlar ise hem umut hem de cehennem gibi umutsuzluk arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Gerçek halkın bedava ulaşım sayesinde sahneye çıktığı şehirde; bebek arabalarıyla insanların ayak tarak kemiklerini ezerek çatlatıp kaval kemiklerini de vurmak suretiyle kıran ana babaları, bu aile fertleriyle beraber takribi 7-8 kişilik yolu kaplayan aile modelini, yürüyen merdivenin sağında inatla beklemeyi öğrenememiş ve en ufak bir ikazda atılan o sanki haklıymış bakışı, bangır bangır halkın ortak alanı yerlerde telefondan saçma sapan reels izleyenleri, iletişimsizlik ve herhangi bir temel davranış üzerine gerçekleşme imkanı olan iletişim sonunda; mükerrer suçlardan afla salıverilmiş herhangi biri tarafından bıçaklanarak öldürülme ihtimali ile tüm bu gerçek halkın asla değişmeyecek bir seviyede söz sahibi olup herşeyi talan etmesi canımı çok sıkıyor.
Bunu böyle paylaşmak istedim.

Son düzenleme: