Creed Green Irish Tweed’i uzun zamandır kullandığım ve bildiğim bir koku. Bence bu koku gerçekten zamansız bir şaheser. Creed’in en çok övgü alan işlerinden biri olmasının sebebini hemen anlıyorsunuz. Daha ilk sıkışta iris ve mine çiçeğinin ferahlığı yüzünüze adeta temiz bir bahar esintisi gibi çarpıyor. Çok doğal, asla yapay hissettirmiyor. Birkaç dakika sonra menekşe yaprağı devreye giriyor ve o yeşil, hafif nemli hissi vererek parfümün imzasını atıyor.
Dipte ise ambergris ve sandal ağacı parfüme derinlik katıyor. Özellikle ambergris, kokuya hem rafine hem de çok karakterli bir deniz tuzu-umsu aura veriyor. Sandal ağacı ise işin kremamsı, pürüzsüz tarafını tamamlıyor.
Benim kullandığım yeni batch idi ama 2016 batch olanda elime geçti ve 2016 batch projeksiyon ve kalıcılık açısından çok çok başarılı. Üzerinizde uzun saatler boyunca varlığını hissettiriyor ve özellikle ilk 3-4 saat etrafa güçlü bir yayılım sağlıyor. Keşke güncel batch olan şişelerde de bu perfomansı alabilseydik! Ama bu durum sadece Creed markasına özel bir durum değil parfümlerin geneli için IFRA standartları geçerli. Neyse Creed Green Irish Tweed bu yüzden birçok kişinin imza kokusu olmasına şaşırmıyorum. Hatta bana göre Creed’in en iyi işlerinden biri.
Eğer temiz, şık ama bir o kadar da maskülen bir koku arıyorsanız, Green Irish Tweed tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Hem günlük kullanıma uyuyor hem de özel günlerde sizi ayrıcalıklı hissettiriyor.
İyi ki Creed böyle bir klasik yaratmış. 2016 batch ise bana göre tam anlamıyla altın değerinde.