Neler yeni

Bugün Hangi Parfümü Denedin ?

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Essential Parfums - Rose Magnetic

liçi ve ekşi narenciye ile tatlandırılmış gül parfümü.
feminen kısma kayıyor ama gayet güzel ve kullanılır çünkü tatlı gül parfümü seçeneği az

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Adamo Parfum - NUMERO TRE III

hayvansallıktan uzak bir deri, minimal şekilde yanık olmayan - sönmüş tarzda bir tütsü ve bolca kuru meyve.

deri parfümlerini sevmeyen biri olarak çok sevdiğim bir parfüm, serideki favori parfümüm bu oldu. tavsiye edeceğim tarzda güzel bir parfüm.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Guerlain - Spiritueuse Double Vanille

minimal baharatlı, kurabiye hissiyatlı bir vanilya parfümü diye özetleyebilirim. kalitesi düşük, kimseyi aşık etmez. benzetebileceğim en iyi örnek marketlerde satılan herhangi bir hanımeller kurabiyesinin içini koklamanız olur (yağlı ve boğucu hissiyatlı)

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Guerlain - Spiritueuse Double Vanille

minimal baharatlı, kurabiye hissiyatlı bir vanilya parfümü diye özetleyebilirim. kalitesi düşük, kimseyi aşık etmez. benzetebileceğim en iyi örnek marketlerde satılan herhangi bir hanımeller kurabiyesinin içini koklamanız olur (yağlı ve boğucu hissiyatlı)
vanilin yoğun diye sanırım öyle hissettirdi. gerçek vanilya hissiyatı az veya yok. odunsu kısmı ile kiyafette kalan kokusu hoşuma gidiyor benim ama dediğiniz gibi aşık edecek kadar da değil : )

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
kısa özet geçeceklerimi burada toplamak istiyorum

creed - Hiimalaya

gerçek aquatik - marine hissiyatlı bir duş jeli. pdm mavi parfümlerine benzetebilirim.

lv - Myriad

klasik hayvansı oudlu bir gül parfümü. farkı ne derseniz bu ekstra dışkı kokusu içeriyor.

Atkinsons - Oud Save The Queen

yaseminli, tonka fasulyeli, minimal tuberozlu, beyaz tütünlü bir parfüm. baya joop wild'a benziyor.

Juliette Has A Gun - Not A Perfume Superdose

hiç bir şey kokmuyor :D çok zorlayacak olursam elimi fairy ile yıkadıktan sonra oluşan o tabaka gibi kokuyor

Herve Gambs Paris - Tonka Majestic

medikal hissiyatlı, tarçın, rom ve tonka fasulyesi. crystal saffron + oajan birleşimi bir parfüm.

Regalien - Antidote

başlangıç pure havane bitiş naxos :D ve malesef özgün bir parfüm değil.

Versace - Crystal Noir Parfum

jpg scandal ph'un gerçekten kadınlara uyarlanmış versiyonu. karamelli, aromatik, çiçeksi ve baharatlı 30lu yaşlara uygun seksi bir koku

Nectar Olfactif - Suprême Nectar

play doh oyun hamuru gibi kokuyor :D resmen anaokuluna döndüm

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
vanilin yoğun diye sanırım öyle hissettirdi. gerçek vanilya hissiyatı az veya yok. odunsu kısmı ile kiyafette kalan kokusu hoşuma gidiyor benim ama dediğiniz gibi aşık edecek kadar da değil : )

zamanında koklasaydım baba sen ne yaptın derdim (tabi fikir sahibi olma kısmıda var) ama biraz geç kaldığım için akro bake, xerjoff lira veya akro glow'u tercih ediyorum

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Roelen - Flower Boy

gül, çam ve çikolata açılışı gayet seksi bir şekilde yapıyor. zamanla çikolata hissiyatı gidip biraz plastiğimsi - asfaltımsı birşeye dönüşüyor en sonunda ise sadece uçlu kalem ucu gibi kokuyor işlenmiş kömür gibi geziyorum ortalıkta. romantik bir açılış sonrası toxic bir parfüme dönüştü :D

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Les Liquides Imaginaires - Âme Du Coeur

kan portakalını buram buram aldığım, hafif ekşi narenciyeli, minimal zencefilli, biraz çam tarzı bir yeşillik ve bois imperial tarzı bir odunsuluk ile gayet maskülen ve gizli kalmış bir hazine.
ilk başta çok keskin koksada zamanla uysallaşan bir parfüm, wowww ne kokuyor denilecek değilde zamanla koklayıp hmmm fena değilmiş aslında ya dönüşen bir parfüm.
not: sevgilinizin - eşinizin iltifat edeceği bir parfüm olduğunu düşünüyorum

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
M-AB - Encelade

ateşin içinde yanan dal parçaları - saman - kömür gibi kokuyor. ama bunları aşırı dumansı hisstettirmeyen bir yapıda yapmış. ilk 1 - 2 saatlik kısmını kokladım sonrasını bilmiyorum

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Floris No.89: her aşaması vasat üstü fakat baştaki güllü fujer denebilecek kısım özellikle iyi. kısa sürede gül/ıtır kısmı daha çelimsiz, lavantası bol, pudra/vanilyalı klasik havada. notalarda yok ama civet tipi hafif kirli bir hayvansallık da hissedilir. Jicky tipinden ama basitleştirilmiş ve ufak bir Fougere Royale yeşili eklenmiş. ilerledikçe Caron PH, Canoe, Pinaud türü maskulenlere yakınsıyor. baştaki gülü ile kendine özgü bir orjinalliği var. sonrası daha klasik olsa da türü sevenlerin kesin beğeneceği güzel bir fujer.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Taxor Russisch Leder für Ihn: ince miskli, karanfil-tütün kokusu. arka planda Cuir Ottoman tipi bir iris/deri ve hafif bir hayvansallık hissedilir fakat bu yönü çok zayıf ve saydam. kolonya olarak bol bol kullanılabilecek şekilde ince bir beyaz misk/karanfil baskın, oldukça zayıf fakat zarif bir deri. aroması 10-15 kat yoğunlaştırılsa Tabac Vert vb.leri ile benzeşen noktası çok olur.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Mazzolari Patchouli: klasik koyu paçuli. bolca sedir tipi odunsuluk, biraz da vanilya/amber ile tatlı ve yumuşak. kaliteli ama paçuli sevse bile çoğu kişiye klişe ve sıkıcı hissettirir. p.roma, reminiscence/honore payan paculileri, dior (p.imperial)... gibi çoklarının da benzer işlevi göreceği muhakkak. yine de kendine özgü, neredeyse markadan Lui'yi andıran, diplerde hafif kirli/çamursu hissi ile harika bir paçuli sunumu.

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Giorgio Armani - Armani Privé Rose d'Arabie

gül, oud, vanilya ve kokuya uzun süre ferahlık veren narenciyeler.

Gül-Oud kombinasyonunun en güvenli hali diyebilirim (designer hali de diyebiliriz); kullanması kolay, saldırgan değil ama bunun yanı sıra hiç özgün de değil.

benzetebileceğim en yakın profil olarak oud satin mood var ve onun yerine kesinlikle bu parfümü tercih ederim

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Etat Libre d'Orange - Eau de Protection

Kısacası güldanlıktaki bir gül suyuna andırıyor. Bunu böyle söylememin nedeni, hafif metalik bir hissi olması ve zamanla kokladıkça soğuk oda hissiyatı veren bir şeye dönüşmesi. ama özünde Türk gül suyunu anımsatıyor.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
S. Lutens Vitriol d'Oeillet: menekşe suyu ve karanfil. yeşil bitki sapı kesiti, pastel boya, saksı dibi nemi, solgun mor yapraklar. Apres l'Ondee'ye melankoli öyle olmaz böyle olur denmiş.

S. Lutens Fumerie Turque: güzel bir tütün. başta ölmez otu ve yanık tütsü, sonda pastelli iris/vanilya hissi baskın. hafif sabunsu bir yönü de var. andıran kısımları olsa da Atman Xaman kadar sert, Chergui kadar da yumuşak değil.

asaid

Olfaktör Kâşifi
Satış Onaylı
Korloff Cuir Mythique: maydanoz yeşilli, hafif isli/metalik, plastiksi sentetik bir deri. basit ve sert. Kilian Royal Leather benzer sınıfta bence daha pürüzsüz ama her ikisi de burnu yoruyor. farklı tarzlardan, otsu deri noktası andıran daha sağlam işler: soğuk mineral - Moon Dust. motor yağlı sakız - Ephemera Bass. galbanum - Le Sillage Blanc. sümbülteber - L'Eau Scandaleuse. herşeyden bir parça - Bandit.

Son düzenleme:

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
frederic malle - the moon

ilk 3 4 saat boyunca asla eksilmeyen tatlı ekşi karışık meyveler, fazla agresif olmayan oud, ve her zaman kokunun içerisinde olan deri. sadece zaman geçtikçe meyvemsilik yavaşca silinip minimal tatlılıkta ilerliyen derili bir oud parfümü olarak devam ediyor.

hype'ı hakeden bir parfüm olduğunu düşünüyorum

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
xerjoff - golden moka

asidik, tatlı ve baharatlı hissettiren (safran tarzı), bol narenciyeli bir kahve.
zamanla biraz yeşillik ve tütsü kokusuda kazanıyor.
yanii baya eşsiz bir koku, benzerini denemedim ama beğenebilecek kişi sayısının çok az olduğunu düşünüyorum

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Lorenzo Pazzaglia - Passion Rose

minimal paçuli, minimal narenciye, gül suyu kıvamında gül ve bolca çarkıfelek meyvesi.

dengeli bir parfüm olmuş diyebilirim her şey tadında ayarlanmış. gül parfümlerini sıkıcı bulanların seveceği bir parfüm olmuş. bu kadar kısa yazdığıma bakmayın bu kadar sıkıcı gül parfümlerinin arasında gerçekten kullanılcak güzel bir iş olmuş

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Blend Oud - Sana

lira'dan önce bu parfümü kokladığım için zamanında bayılmıştım ama çıkış tarihine bakınca malesef aşırı benzer bir klon. klon diyorum çünkü ilham değilde kendince hataları giderilmiş versiyonu.

liradan farkı ne derseniz tabi %90 aynı kokuyorlar ama bunda daha narenciyeli bir açılış var ve karameli daha belirgin kokuyor o kadar