Neler yeni

Bespoke Parfüm

polontina

Koku Meraklısı
Bespoke parfüm,kişiye özel olarak tasarlanır.
Kişinin zevkine,tenine,yaşam tarzına ve en önemlisi istediği duyguya göre hazırlanır. Sadece formül senin için özel ve başkasında olmaz.Çok küçük miktarda üretilir.
Şunuda belirtmeliyim ki profesyonel bir bespoke çalışması asla türkiyede bulunan bir kaç sayfa gibi form doldurulup rastgele yapılmıyor.
Kullanıcı üzerinde 3-4 deneme olur.Bu denemeler sonucu değerlendirmeler yapılır ve çalışmanın üzerinde tekrar çalışılır, sonucunda başarılı bir çalışma ortaya çıkar kullanıcı kokuyu onaylar.
Bu süreç ortalama 2-5 ay arası sürer duruma göre bunun yanında zahmetli ve maliyetlidir.
Bespoke parfümü özel kılan ve yapım aşamaları şu şekildedir;
-Deneysel,Kaliteli el işçiliği,yüksek kalite hammadde kulanımı,hikaye taşıması ve sadece tek kişilik bir kimlik taşıması.
-Temel olarak bulunmasını istediğin ve sevdiğin notalar belirtilir.
-Hangi kullanım amacı için istediğin.
-Nasıl bir parfüm istediğini yorumlayarak betimlersin.
Ve daha bir çok etken bulunuyor.

Bugün sizlere farklı süre zarfları içerisinde kendime özel yaptırdığım iki farklı bespoke parfümü tanıtmak istiyorum.
Bu tasarım için çalışmalarını çok beğendiğim ve sevilen bir markanın yurt dışında X parfümörüne yaptırdığım çalışmalar.

1.Tasarım(soldaki şişe) ana tema (Misk/Deri/Oud) bu çalışma beni benden aldı gerçekten hayatımda böyle bir parfüm koklamadım ve aşık oldum kendisine.
%100 doğal, mükemmel harmanlanmış içinde ne var ayırt edemiyorum notalar bir biriyle iç içe geçmiş gibi. Misk başrolde her zaman Deri ve Oud misk e çok uyumlu bir şekilde eşlik ediyorlar. Biraz çiçeksi tema var Gül ve Champaca bunlar ile birlikte koku daha da cezp edici hale geliyor.
Asla genel beğeni değildir koklamak için çok güzel bir koku. Kalıcılık ve silaj ayriyeten beni çok şaşırttı kıyafet ve kağıt üzerinde fark etmiyor 3-4 gün kendini hissettiriyor.
(Kendi tasarımım diye övmüyorum cidden harika sadece sizler ile paylaşmak istedim)

2.Tasarım(Sağdaki şişe) ana tema (Oud/Gül/İris) diğerine nazaran biraz hafif kalıyor ama bu da güzel. Açılış karanlık ve hafif kirli yapıda, Gül ve İris daha baskın, hızlı bir şekilde odunsu tema oluşuyor Oud kendisini belli ediyor. Odunsu,pudramsı,çiçeksi yapıda karanlık bir koku. %100 doğal ve sanatsal bir çalışma olduğunu belli ediyor.
IMG_9820.jpeg

Kangal58

Olfaktör Kâşifi
Yazı için elinize sağlık nerede ve ne kadara yaptırdınız acaba? Ve bitince aynı formül tekrar dolduruluyor mu

polontina

Koku Meraklısı
Yazı için elinize sağlık nerede ve ne kadara yaptırdınız acaba? Ve bitince aynı formül tekrar dolduruluyor mu
@Kangal58 merhabalar,geç cevap için üzgünüm yeni gördüm mesajınızı.
Fransada yaptırdım, sadece çalışma(parfümör ücreti) 700$ 1 tasarım için. Onun harici deneme yapılırken kullanılan malzemeler size ait ve sonunda kaç şişe çıkarsa veya isterseniz ona görede fiyat değişir. Ortalama 1000$ üzeri oluyor ama bu çalıştığınız arkadaşa bağlı olarak değişir herkesin çalışma ücreti farklıdır.
Formülün aynısı tekrar yapılır mı? Bu konuyu çalışmanın başında konuşmalısınız. İlerleyen süreçte çoğaltmak isterseniz bana bu kokunun reçetesini tutmanızı istiyorum derseniz olur. Yoksada genelde reçete tutmayıp anlık ne çıkarsa ona talip olunuyor.
Aslında tam olarak bu konuda bilgi sahibi değilim diyebilirim sadece izlenimlerimi ve duyduklarımı belirttim.
Benim çalışmamı soracak olursanız reçete tutulmadı parfümör arkadaşa sordum tekrar yapabilir misin? %100 aynısı olacağına söz veremem ama yakın birşey yapabilirim dedi.
Bence kokuyuda özel kılan bu olmalı ki tekrar birebir aynısı yapılma ihtimali çok düşük olsun.

Teşekkürler!!!