Neler yeni

Argos Triumph of Bacchus Parfüm İncelemesi

netron

Moderator
Yönetici
Moderator
Satış Onaylı
Argos-Triumph-of-Bacchus.jpg

Argos Triumph of Bacchus, gerçekten bence son yıllarda çıkan en iyi tütün parfümlerinden biri. Bazı parfüm severlerin söylediği gibi öksürük şurubu havası aldım diyemem, bana göre bu koku gayet dengeli ve özenle harmanlanmış. Açılışta rom, şeftali ve yeşil elma birleşince hafif tatlı-alkollü bir meyve kokteyli gibi başlıyor; safran da işin içine girince daha lüks ve baharatlı bir giriş yapıyor.

Orta kısımda tonka fasulyesi, paçuli, vetiver ve yasemin devreye giriyor. Tonka ile yasemin tatlı-çiçeksi bir yumuşaklık katarken paçuli ve vetiver ona biraz topraksı, derinlikli bir gölge yapıyor. Burada parfüm daha karakterli hale geliyor, adeta meyveli bir açılıştan ciddi bir tütün odaklı kokuya dönüşün hazırlığını yapıyor.

Dip notalarda ise şov başlıyor. Tütün öyle güzel işlenmiş ki ne kuru ne de boğucu… Vanilya ile birleşince kremsi-tatlı bir dokunuş geliyor, kehribarın sıcaklığı ve sandal ağacının yumuşak odunsuluğu tütünün etrafında sarılıyor. Misk de işin sonunda temiz bir taban veriyor.

Benim için bu parfüm Mancera Red Tobacco’nun sentetik yanlarını törpülenmiş, daha rafine bir versiyonu gibi. Red Tobacco bana biraz fazla sert ve plastik gelirken burada daha doğal bir his var. Eğer Parfums de Marly Carlisle seviyorsanız, Triumph of Bacchus parfümüne kesinlikle bayılacaksınız çünkü benzer şekilde meyveli-tütünlü ama daha kompleks bir deneyim sunuyor.

Özetle: lüks, güçlü, kalıcı ve dikkat çeken bir tütün kokusu. Soğuk havalarda harika iş yapar, biraz iddialı olduğu için günlük kullanıma uygun değil ama özel günlerde tam anlamıyla parlıyor.