Amouage Reflection Man, kokladığım ilk andan itibaren işte bu dedirten, gerçekten özel bir parfüm. Üst notalarda biberiye, pembe biber ve küçük taneli baharatların ferah ve canlı açılışı sizi karşılıyor; temiz, rafine ve sofistike bir enerji yayıyor. Birkaç dakika sonra orta notalardaki yasemin, portakal çiçeği, orris kökü ve ylang-ylang devreye giriyor; bu noktada koku pudralı, zarif ve son derece sofistike bir havaya bürünüyor. Çiçeksi dokunuşlar asla feminen değil; tam tersine, erkeksi karizmayı güçlendiren bir incelik katıyor. Dipte ise sandal ağacı, vetiver, sedir ve paçuli birleşerek derin, güçlü ama aynı zamanda yumuşak bir temel oluşturuyor.
Reflection Man’i özel kılan şey, bu kusursuz denge: Temiz, pudralı ve sofistike bir koku ama aynı zamanda güçlü, kendinden emin ve maskülen. Boşuna Amouage’ın en çok satan parfümü değil; bu parfüm niş dünyasında adeta referans nokta haline gelmiş durumda. Pek çok kokuya ilham kaynağı olması gerektiğini düşünüyorum... ki, olmuşta olabilir
Kalıcılığı ve yayılımı çok başarılı. Gün boyu teninizden silinmiyor, çevrenizden de sürekli iltifat alıyorsunuz. Bir milyarder nasıl kokar? sorusunun cevabı benim için kesinlikle Reflection Man. Temiz, düzenli, sofistike ama aynı zamanda karizmatik.
Şahsen bana göre şimdiye kadar yapılmış en iyi erkek kokularından biri. Hatta rahatlıkla tüm zamanların en iyi 10 kokusu arasına girecek kadar güçlü bir aday. Eğer niş parfüm dünyasında en temiz, en zarif ve en sofistike erkek kokusunu arıyorsanız, Reflection Man tam olarak o. İmza koku olmaya en çok yakışacak parfümlerden biri.