berkantcelik
Koku Meraklısı
-
Öne çıkan konu
Öncelikle bu parfümün incelemesini yazmadan önce koluma birkaç fıs sıkıyorum. Çünkü bu inceleme esasen parfümün hissettirdikleri üzerinden gelişecek. Evet, bu parfüm benim için bir hissiyat parfümü desem yeridir. Görece zor günlerde başladığım parfüm hobisinde benim için önemli bir arkadaş oldu Imagination. Notalardan bahsetmek istemiyorum çünkü bir parfüm incelemesini notalara indirgemenin hem parfümör, hem de parfüm (Ortaya konan sanat) için haksızlık olduğu kanaatindeyim. Aynı notaları kullanarak veya tamamen kendi notalarıyla bir parfüm oluşturmayı denemiş kişiler de söylediklerime katılacaktır diye düşünüyorum. Louis Vuitton Imagination, hissiyat üzerine kurulmuş parfümlerin baş örneklerinden biridir benim için. Bu parfümlere güzel bir örnek de Montabaco Intesivo'dur benim için farklı bir yönden de olsa. Onun da incelemesini bu hafta yapacağım. İlgilenenler için nerolinin aromaterapideki yeri iyi bir ileri okuma konusu olabilir. Bu parfüm koklandığında sinirlerde bir gevşemeye neden oluyor. Evet, farkında olmadan kaşlarınızı çattığınızı fark etmenize neden olabilir Imagination'u koklamak. İsminin de bu nedenden ötürü ustalıkla seçildiğini düşünüyorum. Louis Vuitton Imagination; mutluluk hissiyatının ve huzurun hayaliyle yaratılmış bir parfüm benim gözümde. Bu nedenle ismini derin bir anlam eşliğinde hak ettiğini düşünüyorum. Jacques Cavallier gerçekten bu parfümün ismini yaşatmayı başarmış. İşlerini çok beğendiğim bir parfümör olan Cavallier, bu parfümünde de muhteşem dengeyi yakalamış ve müthiş bir ahenk yakalamış. Tabii ki parfüm ve koku tamamen öznel beğeniye sahiptir. Ancak bu parfüme evinizde başka bir işle ilgilenmiyorken elinize bir fıs sıkın ve koklayın. Muhtemelen ciğeriniz tamamen havayla dolana kadar nefes almaya devam edeceksiniz. İşte o zaman bahsettiklerimin sizde de canlanacağını düşünüyorum.
İncelememin sona ermesiyle birlikte genel olarak merak edilen hususlara da değinmek isterim. Bu parfümün kalıcılığı gerçekten inanılmaz. Bir yaz parfümünün kıyafette yıkandıktan sonra dahi kalması, sıktıktan sonraki gün tende kokusunun devam etmesi gerçekten sadece takdir edilebilir. Ayrıca yayılım konusunda da oldukça iyidir ki, bir parfümü kalıcı yaparken yayılımını artırmak ve bunu yaparken koku doğallığını korumak oldukça zor bir iştir. Bu nedenle Imagination, benim gözümde en iyi yazlık parfümün en büyük adayıdır. Çünkü sadece bir kokudan ziyade, parfüm diyebileceğim özelliklerin tamamına sahip. Yaşattığı hissiyatla, kişilikle bütünleşen var oluşuyla ve kusursuz ahengiyle parfüm denmeyi hak eden bir baş yapıt Imagination.