Neler yeni

2024 Batch Nishane Hacivat...

journaldesparfums

Koku Meraklısı
Bu aralar yeni incelemeden ziyade batch karşılaştırmalarına odaklanmış durumdayım. Elbette ne varsa eskilerde var . Firmalarında bu feedbackleri değerlendirdiğini düşünüyorum. Bunun en güzel örneği yenilenen şişesiyle 2024 batch Hacivat.
Daha önce videolarımda ve gönderimde Hacivat ile ilgili bilgiler paylaşmıştım. Hacivat benim için çok özel bir parfüm. Şuan da bir parfümsever ve kendimce bir koleksiyoner isem bunun tek müsebbibi Nishane Hacivattır . Hacivat bana geçmişte, dünya üzerinde keşfedilecek naçizane kokuların olduğunu anımsatan mükemmel bir parfüm oldu . Ama bu 2020 ve öncesi üretimleri için geçerli. 22 23 batchlerini de severek kullansam da imza parfümüm olmaktan çıkmasına sebep olmuştu. Meşe yosunu arttırılmış , ananasın kalitesi bahsettiğim batchlerde düşmüştü. Öyle soğumuştum ki, elimdeki Hacivatı elden çıkarmama sebep olmuştu. Parası ne ise vereceğim diyip yana yana eski batch aradığım bir dönemde Hacivat 2024 Kasım sonrası üretim imdadıma yetişti. Her ne kadar eskinin yerini tutmasa da Hacivata olan saygımı geri kazandırdı. 2020 öncesi Hacivat sulu ve ekşimsi bir ananas ile açılıyor , zamanla bu açılışı greyfurt ve bergamot ile renkleniyor ve kurumasıyla meşe yosunu ile sucul, dumansı ve soğuk bir hissiyata bürünüyordu. Beni kendine aşık eden seri de bu idi. Ancak 21 sonrasında ananas oranı bence düşürülmüş ve meşe yosunu arttırılmıştı. Dolayısıyla ananasın o sulu hissiyatı da düşmüş meşe yosununun yoğunluğu ise Hacivatı acımsı bir havaya sokmuştu. Beni kendinden soğutan seri ise bu seri olmuştu.
Peki 24 yeni şişe de neler gelmiş neler gitmiş. Kesinlikle açılıştaki o ekşimsi sulu sulu Ananas havası geri dönmüş 🙌 Bence ananas oranı arttırılmış yosun azaltılmış. Dolayısıyla yosundan gelen acılık çok şaşırtıcı olsa da kendini kremsi bir havaya bırakmış. Ancak o eski soğuk havasını verememişler. Öyle ya da böyle Hacivatı yeniden sevmeye başladım . Bu nedenle 2024 batch stok bile yapabilirim . Çünkü aynı durumu 2020 den sonra yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın ☺️
Ekran görüntüsü_20-1-2025_223555_www.instagram.com.jpeg

H.Dalyan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Güzel bir inceleme ve karşılaştırma emeğinize sağlık .